Pre-infusion

Krátky popis:
Počiatočná fáza procesu extrakcie espressa, pri ktorej voda namáča mletú kávu, vedie k rovnomernejšej a úplnejšej extrakcii.

Dlhý popis:
Pre-infúzia je proces, kde sa pred plným tlakom extrakcie voda nechá krátko postáť v mletej káve. Tento krok zlepšuje rovnomernosť extrakcie tým, že umožňuje mletej káve rovnomerne nasiaknuť, čo vedie k hladšiemu a plnšiemu profilu chuti.

Pre-infúzia je zvyčajne realizovaná v týchto krokoch:

  1. Nastavenie - Po vložení portafiltru do „group head“ a zapnutí extrakcie sa najprv aplikuje nízky tlak vody na kávu.
  2. Absorpcia - Káva sa rovnomerne navlhčí a zmäkne, čo umožňuje rovnomernejšie extrakciu počas hlavnej fázy.
  3. Hlavná extrakcia - Po pre-infúzii sa tlak vody zvýši na hodnotu potrebnú na plnú extrakciu espressa.